Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

LifeCar

Λιπαντικά/Χημικά

Τα λιπαντικό με απλά λόγια είναι το υγρό που αναλαμβάνει να μειώσει την τριβή μεταξύ δύο κινούμενων επιφανειών. Με σωστή λίπανση μειώνεται η θερμοκρασία που παράγεται αλλά και η φθορά των μερών του κινητήρα. Αυτό επιτυγχάνεται με την δημιουργία ενός λεπτού προστατευτικού φίλμ ανάμεσα στα κινούμενα μέρη. Είναι σημαντικό να γίνεται η αντικατάσταση του λιπαντικού στα σωστά διαστήματα αλλά και τις προδιαγραφές όπως αυτές ορίζονται από τον κατασκευαστή.

Σε εμάς θα βρείτε επώνυμα ετοιμοπαράδοτα λιπαντικά που να πληρούν τις προδιαγραφές των κατασκευαστών. Επιπλέον θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα από απαραίτητα χημικά όπως αντιψυκτικά, βαλβολίνες, υγρά φρένων καθώς και πρόσθετα.

Λιπαντικά Castrol

Η Castrol ιδρύθηκε το 1899 με στόχο την παραγωγή και πώληση λιπαντικών για τρένα και βαριά μηχανήματα. Λίγο αργότερα το ενδιαφέρον επεκτάθηκε στα αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα. Οι νέοι αυτοί κινητήρες ήταν πιο απαιτητικοί και χρειάζονταν ένα λιπαντικό αρκετά ρευστό για την εκκίνηση αλλά και αρκετά παχύρρευστο στις υψηλές θερμοκρασίες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μπορούσαν να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα προσθέτοντας μια δόση καστορέλαιου, ενός φυτικού λαδιού φτιαγμένου από ρίκινο. Το νέο προϊόν ονομάστηκα ‘Castrol’ το οποίο ήταν τόσο επιτυχημένο που έγινε το όνομα της εταιρίας. Όλα αυτά τα χρόνια η εταιρία συνεχίζει να καινοτομεί. Παράγει λιπαντικά για όλους του τύπους αυτοκινήτων και αποτελεί γνήσιο προμηθευτή για το group της Vokswagen.

Στο κατάστημα μας θα βρείτε τις σειρές λιπαντικών Edge, Magnatec, Gtx.

Castrol EDGE 5W-30
Λιπαντικά χημικά

Κατηγορίες ανταλλακτικών

Λιπαντικά
Βαλβολίνες
Βελτιωτικά λιπαντικού
Σφραγιστικά ψυγείου
Καθαριστικά αυτοκινήτου

Αντιψυκτικά
Υγρά φρένων
Σφραγιστικά λαδιού
Υγρά υδραυλικού τιμονιού

Από γνωστούς και καταξιωμένους κατασκευαστές

Aral
MPM

Castrol
Liqui Moly

Ανταλλακτικά group VAG

Εξειδίκευση από το 1980